Grillowana karkówka z ziołami i musztardą

Sezon grillowy już się rozpoczął. Przed nami majówka, czyli okres odpoczynku i grillowania. Przedstawiamy przepis na grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą.


foto: pixabay

Składniki:


Karkówka - 1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr - 1 opakowanie musztarda francuska - 3 łyżki
natka pietruszki - 1 pęczek
Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżeczka olej - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:


W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn oraz olej.

Przygotowaną marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa. Mięso odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

Zamarynowane steki smaż na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Taką samą marynatą możesz posmarować cały schab karkowy i upiec go w piekarniku. Steki podaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, który nada potrawie wyrazisty, ostry smak.

Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl.

Komentarze