Grillowana karkówka z ziołami i musztardą
Sezon grillowy już się rozpoczął. Przed nami majówka, czyli okres odpoczynku i grillowania. Przedstawiamy przepis na grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą.
foto: pixabay
Składniki:
Karkówka - 1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr - 1 opakowanie musztarda francuska - 3 łyżki
natka pietruszki - 1 pęczek
Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżeczka olej - 100 mililitrów
Sposób przygotowania:
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn oraz olej.
Przygotowaną marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa. Mięso odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
Zamarynowane steki smaż na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Taką samą marynatą możesz posmarować cały schab karkowy i upiec go w piekarniku. Steki podaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, który nada potrawie wyrazisty, ostry smak.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl.
Komentarze